Biblioteket Kvarnen i Torshälla

Just nu är vi inne i en läsperiod här hemma. Tjejerna läser 10 minuter varje dag. Så jag får med andra ord lyssna på när barnen läser i 30 minuter. Det är riktigt härligt! Men och andra sidan så tryter det bland våra böcker och jag bestämde redan igår att vi skulle till biblioteket idag.

Så jag hämtade Meja och Ninja redan strax innan två och åkte direkt till biblioteket Kvarnen här i Torshälla där vi bor. Tjejerna älskar att åka dit. Kryper snabbt ner i lässoffan och väntar på att jag plockat fram en bok för att läsa.

 
Idag blev det ett kapitell ur Pelle Svanslös i Amerika. Tjejerna vet inte riktigt något om Pelle Svanslös sådär. Så då är det lite roligare att läsa. De lyssnar lite bättre då. 

Rickard kom förbi då jag ringde honom i ren panik ungefär. Min bil visade en varning för oljan när jag rullade ner för parkeringen på biblioteket. Så han kom och fixade det. Därav fick jag en bild på oss alla fyra i lässoffan. Så härligt så!


Vi lånade hem tre böcker. De får vi ha tills den 27 september. Då blir det ett nytt besök. För i höst ska vi läsa massor. Meja har behov av lite extra läsning och Ninja är ju alldeles färsk på läsningen. 
 

God morgon onsdag

Redan mitt i veckan. Dagarna går fort även om man är hemma och vabbar. 

Jag sitter i köket och dricker en kopp kaffe. Passade på att tända lite ljus trots att solen vill skina igenom de tunna molnen som finns hos oss. Men ändå känns det lite grått ute. 

 
Status på Vilja; Relativt pigg, men hostan har blivit värre. Mer mörkare och djupare på något vis. Näsan är fortfarande väldigt täppt. Så fortsatt nässpray två gånger om dagen och hostdämpande tre gånger om dagen. Hon ligger för det mesta i soffan och tittar på Violetta på Viaplay. Hur många avsnitt finns det egentligen? Eller så ligger hon i sin eller min säng och tittar på Blue water high via mobilen på Barnkanalens app. Så vila gör hon och det tycker jag är riktigt bra. Dricker mycket vätska gör hon också. Vilket jag också är väldigt nöjd med!
Men vi fortsätter avvaktandet med att gå tillbaka till skolan under dagen i alla fall.

Själv har jag fått i gång tvättmaskinen också. Meja och Ninja hade båda idrott igår så det blev ju en del tvätt när de kom hem efter skolan. Lika bra att få bort det så fort som möjligt! Idag tänker jag hämta hem tjejerna från skolan redan innan mellis. Så jag får lite tid med dem hemma också. Ninja blev nog lyckligast, men Meja trivs så bra på sitt fritids så hon vill ju hem så sent som möjligt! Men idag blir det tidig hemgång helt enkelt!

Nu ska jag göra i ordning frukost här hemma. Hemmagjord yoghurt ville Vilja ha idag igen. Med müsli denna gång! 

Jag önskar er en fin onsdag kära läsare!
 

Att vara modig

Är att göra något man är rädd för att göra.

Jag ska göra något som jag borde ha gjort för länge sen. Men har av någon konstig anledning (det vill säga av rädsla) inte vågat ta tag i det hela. Stundom sköljer en lätt ångest över mig. Kanske bör jag skjuta på det ett tag till? Kanske ska jag bara bita ihop? Jag har ju trots allt gjort det så länge.

 
Men det är ju inte hållbart. För det blir ju bara värre.
Jag står inte ensam. Det vet jag. Det finns så många runt om mig. Som stöttar mig. 

Men jag är fortfarande rädd. Rädd för vad konsekvenserna blir av det hela.
Har jag redan på mig boxningshandskar i en match som kanske inte ens har börjat? Eller har den börjat, dock väldigt segt och utdraget, och jag är skyddad men ändå kommer gå ut som förlorare? Det gör mig ganska rädd. För allt handlar ju trots allt om framtiden. Min framtid. Jag vill ju bara att allt ska bli bra.

För första gången i mitt liv måste jag vara egoistisk. Jag måste få må bra igen. Det tar emot att sätta mig själv i första rummet. När jag alltid annars tänker på alla andra först. Så länge alla andra har det bra så spelar det ingen roll hur jag har det. Så har jag alltid resonerat och vill resonera så. 

Det är långt till torsdag. Många tankar lär hinna ramla igenom min hjärna tills dess. Men jag ska försöka sysselsätta hjärnan en hel del fram tills då.