Vi hänger på brä'gårn

Förra våren hade jag en plan för vår trädgård. Jag ville lägga grusgång och ha byggtimmer som kanter mot gräsmattan. Såg framför mig hur snyggt det skulle bli. Dock ändå lite jobbigt med tanke på att gruset skulle ramla över till gräsmattan och gräsklipparen skulle bli sämre. Men i mitt huvud såg det helt perfekt ut.. Tills maken började räkna på materialkostnader och så vidare. Då tappade jag suget till att fixa till trädgården.. Så vi skaffade lite fler trädgårdsplattor så vi kunde ställa dit vår lilla redskapsbod istället. Enkelt lösning. Mindre snyggt!

I år jag har nya planer. Först en plan. I och med att min rabatt under köksfönstret behöver fixas till. Så nya rabattkanter behövs fixas till. Så vi for iväg till Byggmax på eftermiddagen. Redan där tröttnade Ninja på vad vi höll på att diskutera så hon slog sig ner och spanade runt.

 
Vi kom inte riktigt överens på Byggmax så vi åkte vidare till K-rauta istället. Fortsatte först på samma spår som jag ville, men maken öppnade upp ögonen för något annat... Vi diskuterade vidare och tjejerna hittade en ny hög att slå sig ner på medan vi stod och räknade och funderade.Det blir makens förlust. På hans idé faktiskt. För den var riktigt bra. Så bra att vi faktiskt (i alla fall enligt mig) måste göra om hela trädgården. I alla fall den plattbelagda gången. Vi måste ha trallgolv istället. Så det blev ju hans förlust. 

Vi åkte hem utan något material alls. Istället så började maken räkna på både reglar och trallvirke. Det blev inte så dyrt som jag hade trott att det skulle bli. Dock blev priset exlusive skruv då.. Och jorden som behövs. Så nu får vi se hur bygget tänker gå framåt. Blir ju en hel del att rodda i då också. Redskapsboden behöver ju flyttas och lite så. Vill ju helst ha det klart innan sommaren. Vi får väl se om maken har samma plan.. Det är ju trots allt han som får jobba. Jag får göra så gott jag kan helt enkelt!

Imorgon blir det förhoppningsvis lite mer fix i trädgården. Gå igenom tjejernas alla uteleksaker. Vad är helt/trasigt och vad ska vara kvar? Kanske blir det dessutom premiär för gräsklippning också. Gödningen har gjort sitt och stråna börjar bli långa! Allt ifall vädret tillåter. Jag har inte tittat morgondagens prognos!

Nu blir det kväller här hemma. Två av tre tjejer sover redan. Vi har ju trots allt varit ute en hel del idag. Solen gör sitt. Trötta med andra ord! Glad Valborg kära läsare!
 

Glossybox

Sponsrat inlägg
Jag har nu varit prenumerant av Glossybox i 1 år! Vardagslyx när det är som bäst!

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Vill du få hem och testa fem exklusiva skönhetsprodukter i mindre storlek från spännande varumärken varje månad? Registrera dig för att prenumerera på GLOSSYBOX och få koll på skönhetsvärlden och alla produkter. Du väljer att ha antingen en löpande prenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. När du beställt en prenumeration kan du fylla i sin skönhetsprofil som vi använder som riktlinje vid val av produkter till din box.

SPANA IN GLOSSYBOX HÄR

 
 

Nattbussen hem

Sista jag var ute på krogen och dansade var faktiskt på min möhippa. December 2010. Sedan dess har jag haft lugna utekvällar på någon lugnare uteställe. Något glas vin och sen hem ungefär. Men igår var det dags för mig att få dansa av mig lite. Så jag mötte upp Anni och Issa hemma hos Issa strax efter klockan 20.30 (hade varit på avtackning på jobbet innan) och vi satt hemma hos henne och snacka om allt mellan himmel och jord, som man gör när man bara är tre tjejer sådär vid ett köksbord och goda drycker.

Sen hamnade vi på Biff & Grill, tydligen det nya utestället där man dansar och har väldigt trevligt. Och jag hade trevligt. Riktigt trevligt. Att jag sen fick ta nattbussen hem (när gjorde man det sist liksom?) gjorde mig inget, för hem kom jag ju. 

 
Kröp ner i sängen hos maken halv tre i natt och blev väckt av hela familjen klockan åtta. Då va minsann frukosten framdukad och kaffet var klart. Jag var nog inte riktigt människa då, men efter frukosten fick jag kypa ner i sängen en stund till.

 
Dusch och mera kaffe så känner jag mig nästan på topp. Lite små seg, men det hade jag kunnat vara i vilket fall som helst. Nu kanske det inte ska gå 6 år innan jag dansar ute på stan igen, men det lär nog dröja några helger till i alla fall. Men det var trevligt, riktigt trevligt!

Nu ska jag bara ta det lite lugnt med barnen i väntan på att maken kommer hem igen. Då ska vi gå över till skolan, där vårt fastighetsbolag arrangerar något som förr boende i området.
Ha en fin lördag kära ni!