Kaffets dag

Tänk att kaffet har en egen dag. Just idag!

Jag började min kaffedag med en kaffe på sängen. Fast de gör jag ju varje morgon. Tänk sicken bra maken jag har som faktiskt orkar kliva upp tidigt på morgonen och göra kaffe till mig. För det orkar jag knappt själv. Så en kopp varmt kaffe stod och rykte på mitt sängbord när maken tände lampan och jag drog täcket över huvudet.

Lämnade tjejerna i regn och rusk och åkte hem. Åt min frukost, fixade tvätten och slog sedan ner min kropp i soffan framför Netflix med en kopp kaffe. När klockan sen började närma sig halv elva klädde jag på mig för att åka mot IKEA. Då stannade jag till på Amarant och köpte med mig en underbart god Latte.


Så en god latte och riktigt bra musik från Spotify så kunde jag lätt rulla mot Västerås, för att snabbt svänga in på IKEA och köpa värmeljus. Just bara värmeljus. 100 stycken för 17 kronor.Jag tog tre paket. Bör räcka i alla fall oktober ut kanske.

Nu ska jag strax hämta tjejerna. Om en halvtimme. Då blir det en sväng till Tuna Park så Vilja får köpa present till sin klasskompis som har kalas imorgon. Tyvärr kan inte Vilja vara med på hennes kalas, men hon ville så gärna köpa en present ändå. Så jag frågade kompisens mamma om Vilja fick lägga ett paket i väskan i skolan imorgon. Och det fick hon göra. Sen blir det hem och äta mellanmål. Självklart mera kaffe.

Ikväll är det dessutom föräldramöte på förskolan. Där bjuds det säkert på kaffe också.
Helt enkelt en riktigt bra kaffedag känner jag. Tur att det blir flera kaffedagar, utan att det just är kaffets dag!
 

Jag kände mig nöjd

I förrågr på jobbet gjorde jag, i alla fall vad jag tycker, en riktigt bra arbetsdag. Även om den bara varade till lunch. Jag körde ättika i en del lekparker för att lättare få bort ogräset. I lekparken Skeppet så körde jag både lövblås, krattning av all sand och så vända sanden i sandlådan. Jag kände mig så nöjd när jag gick hem. Att min arbetsdag faktiskt var bra.

Under natten till igår hade jag tydligen legat och gnällt och vridigt migi sängen, enligt maken. Så när jag vaknade på morgonen hade jag så ont i mina armar att jag knappt orkade lyfta kaffekoppen. Hade ju lagt in om kompledigt på eftermiddagen, men det fick jag ändra till hela dagen istället.

Kanske var jag överambitiös på arbetet och ville för mycket. Och då får kroppen lida. Men jag känner fortfarande att jag var nöjd över den dagens arbete.


Igår var jag soffliggandes hela dagen. Somnade till en stund innan lunchen på soffan så maken väckte mig när han kom hem med lite lunch. Men annars låg jag bara där och tittade på Netflix.

Hämtade hem tjejerna vid klockan tre. Mamma kom och lagade middag. Maken tog tjejerna till hockeyträning och mamma tyckte vi skulle ta en fika. Och att jag kom ut lite grann. Så det blev en liten fika vid Sigurdsristningen. Ganska mysigt där, då jag aldrig varit där tidigare. Men jag frös en del så fikan blev ju kort. Men det var ändå skönt att komma ut lite grann.

Nu laddar jag upp med två lediga dagar. Tjejerna är på skolan och förskolan. En kommande arbetshelg väntar för att sen köra en hel arbestvecka. Om kroppen orkar med vill säga. Men jag blickar framåt.
Nu ska jag äta upp min frukost och ta tag i tvätten som har hamnat efter en del.
 

Studiebesök på centraloperation

Det sköna med att använda flex-tid på eftermiddagarna är att man hinner göra sånt man annars inte hinner. Som idag till exempelt.

Jag hämtade upp Meja på skolan redan halv tre. Lagom så att hon fått i sig sitt mellanmål och skulle stå sig en stund på det. Så styrde vi bilen mot sjukhuset.
I och med att Meja ska operera bort sina halsmandlar, vilket blev bestämt i juni på grund av 6 positiva streptokocker på 5 månader, så fick vi komma upp på studiebesök på centraloperationen. Som en del av informationen inför den kommande operationen.


All information skedde på Mejas nivå. För det var bara Meja där idag. Meja fick ställa frågor och så fick hon testa både att sätta på slangarna till EKG och så passade hon på att ta syressättningprov också. Hon fick dessutom även testa att andas i gasmasken, för att se när den lilla "ballongen" blåstes upp och igen.
Även jag fick ju information om själva sövningen, men den har jag ju redan varit med om i och med Viljas operation i oktober förra året.

Meja fick även välja gasbinda som ska hålla kanylen på plats. Och bland 6 färger så valde hon neonrosa färg. Snyggt som tusan!

Operationen är planerad till november. Vi valde bort vårdgarantin på 90 dagar, då vi helst av allt vill bli opererade här i Eskilstuna. Men vi valde även att vi kan komma in med kort varsel också, så när som på 2 dagar tror jag det var. Meja blev inringd i början av september men då hade hon tyvärr en förkylning som satte stopp för det, så vi får avvakta och vänta helt enkelt.

Men efter dagens information på operationen så är hon redo. Så redo på vad hon ger sig in på. Hon är väldigt stark våran Meja, så jag tror även att läkningsprocessen kommer att bli ganska lindrig för henne. Jag har valt att vara den som är med på operationen och jag tar den första veckan vård av barn, för det behlvs förhoppningsvis bara en vecka av det. Men sen är allt beroende på person också. Vissa behöver mer tid än andra. Men en vecka blir hon borta från skolan och två veckor blir hon borta från aktiviteter.

Meja är redo. Men jag kommer aldrig bli redo. Men tillsammans ska vi klara av det när det väl blir dags ♥