Påskhelgen är förbi

Men ännu doftar påskliljorna som står i vaser i både kök och vardagsrum. Försöker känna doften av våren, för idag känns det inte riktigt som om den är här. När det vräker ner regn utanför.

Kan summera min påskhelg som alldeles underbar. Kroppen mår bra, huvudet mår bra och hjärtat mår bra. Det har verkligen varit behövligt för en stressad och alldeles tom jag. Okej, allt går inte över direkt. Men jag tar hand om mig, sakta men säkert!

Påskdagen blev alldeles härlig med familjen. Började självklart med hockeyträning för alla tre tjejer. Vilja var med på tjejernas träning och gick sedan direkt ut på is med hennes lag också. Att träna ishockey 2 timmar och 10 minuter är bra gjort!
Vi överraskade sedan barnen med att gå på bio. Zootropolis. Ninjas första biobesök. Och så här i efterhand så kanske just Zootropolis inte var den bästa film att börja med. Men hon satt fin i min famn efter hon blivit skrämd. Inte lätt att veta alla gånger.


Men alla tre tjejer klarade biobesöket hur bra som helst. Så självklart är det något vi tänker göra fler gånger, när passande filmer kommer. 440 kronor för biljetterna var väl kanske lite väl.. För att sedan lägga på 220 kronor för biomyset, så som läsk och snacks. Men det var helt klart värt det!

Sen for vi iväg och handlade lite fika. Så stannade vi förbi Odlar förskolans utegård för lek och fika. Något som tjejerna älskar!


Tycker verkligen att deras utegård bjuder in till lek. I naturlekområdet kunde både jag och maken vara med och gå balansgång och över en hängbro. Något tjejerna uppskattade att vi deltog i.

Familjen var lagom slut så vi landade i soffan en stund.Gårdagen var lika härlig den. Jag åkte till jobbet tidigt för att arbeta av det jag hade att göra. Rickard och tjejerna åkte ut till Mummi och Ukki och bytte till sommardäck på Saaben, jag tvekar ännu med mina men får nog ta tag i det snart ändå. För visst vore det skönt att åka utan duggdäck. I och med att de var riktigt fina när vi köpte dem, så de går några år till! Lika så bäst att hålla dem bra!

Hemma igen ställde sig maken och grillade kött och korv till lunch. Vi fick sällskap av min bror och min mamma vid lunchbordet. Tycker sånt är så himla härligt! Tjejerna var dessutom ute precis hela dagen. Så jag förstår att det var tungt för dem att kliva upp imorse. De behövde sin sömn.

Men två dagar på fritids och förskola så tar vi lite påsklov i slutet av veckan. Torsdag och fredag. Tyvärr väntas arbetshelg för min del, men nog ska vi hinna ha lite skoj ändå.

Hoppas att ni läsare har haft er en härlig påsk och att er dag blir bra den också!
 

God fortsättning på påsken!

Påskdagen är här med en alldeles röd dag.

Gårdagen med familjen var helt klart något jag behövde. Att få laga middag till min familj, se till att alla åt sig mätta för att sedan leka tills det var dags för mormorn/farmorn till barnen att dela ut påskägg. Då var det lagom dags för mina syskon att bege sig hemåt och här hemma blev det lugnt och tyst. Tills tjejerna började leka och låta alldeles för högt! Men det var en underbar dag! Syster Linn och Lucas kom förbi utanför med påskpåsar till tjejerna. Det var väldigt uppskattat.


Vi rundade av vår påskafton med popcorn och Saltkråkan. Tände upp ljus och bara njöt av det stilla.
Ninja somnade innan filmen var slut, och så de två stora somnade så snart de lade sig i sängen. Det var en lång och härlig dag för dem också!Idag är det hockeyträning som gäller för tjejerna. Först har tjejerna (Meja och Ninja) träning och direkt efter det så har Vilja träning med sitt lag. Men hon skulle säger uppskatta att få gå ut även på tjejträningen. Så vi får se hur det blir. En förmiddag i ishallen för våran del blir det i alla fall.

I och med att denna söndag är alldeles röd så får vi se vad vi hittar på för något resten av dagen!
Ha en fin påskdag kära läsare!
 

Förberedande för påskfirande

Välkommen påskafton.

Vi är mitt uppe i förberedelserna inför påskfirandet som ska vara hemma hos oss. I skrivande stund passar jag på att koka äggen och dricka kaffe framför datorn.

Igår var vi hemma hos Mummi och Ukki och åt lunch och fikade. Så himla mysigt och trevligt. De bjöd på grillade hamburgare till lunch och våfflor till efterrätt. För det var ju trots allt våffeldagen igår. Sen åkte jag och Mummi till Ica Maxi och handlade. Där passade vi på att köpa en liten påsktårta så det fick bli lite eftermiddagskaffe innan vi sen åkte hem. Och medan vi var iväg så plockade tjejerna påskriset med sin pappa och Ukki. Så när vi kom hem sen fick de pynta sin lilla bukett ris som skulle vara i deras rum!


Nu står den så fint på hyllan med alla tjejernas barbiegrejer. Lagom rosa och fint! Nöjda blev de också. Lite som att klä julgranen till jul!
Jag pyntade den stora buketten som står på golvet i vardagsrummet. Men den har jag ingen bild på faktiskt.

Vi har dukat fram godis i de finaste skålarna vi har. De står lite utspridda och jag är lagom stolt över att tjejerna inte går och äter godis hela tiden. Så det får vara fint en stund till!


Vid lunch kommer min familj. Min lillesyster och min storebror med familjer. Mamma och mormor. Syster Linn med familj kommer tyvärr inte då magsjukan är där och hälsar på. Krya på er ♥
Men totalt blir det 8 vuxna och 8 barn. God lunch, som förnärvarande fyller upp hela vår kyl, och trevligt sällskap denna påskafton!

Jag önskar er alla en trevlig påskafton och Glad Påsk!