I'm going to London baby

Imorgon vid den här tiden sitter jag på flyget på väg att landa i London tillsammans med min syster Linn.


Det är en 30års present från min syster. Som sen min mamma och min kära make har varit med att fixa med.
Jag fick veta detta dagen innan min 30årsdag. Då vi stod utanför polishuset och jag hade ingen aning om vad jag skulle göra. Trodde en familjemiddag var inplanerad den kvällen då maken hade antytt det. Men istället var det pass som skulle fixas. Och då fick jag veta att jag skulle till London. Kan lova er att det kom som en chock för mig.

Men min syster, min make och min mamma hade planerat detta sedan innan nyår. Hur de nu har lyckats hålla den hemligt för mig är obegripligt eftersom jag har ett sånt hemskt kontrollbehov. Men jag är imponerad av dem.

Det blir shopping och Mamma Mia musikalen i London under de tre dagar vi är där. Och sen får vi helt enkelt ta det som det kommer. Linn har ju tidigare bott i London under ett år då hon var au pair där hos en svensk familj. Men själv har jag bara landat där sent en kväll och sedan tagit tåget vidare till Hastings. Så det blir London för första gången kan man ju säga.

Jag är nervös och spänd inför detta. Ser verkligen fram emot det och dessa två veckor har varit jätte långa tycker jag. Och ändå är allt inte packat ännu heller. Men det är tur att jag tog kompledigt idag för att kunna fixa inför det sista med allt jag måste fixa med. Sen väntas middag med familjen ikväll för att sedan lägga sig tidigt.

Imorgon/inatt kommer Linn och hämtar mig klockan 02.30 för vidare färd mot Nyköping där flyget avgår 06.00 typ.

Så trevlig weekende kära läsare. Tror knappt jag hinner in här innan jag somnar ikväll! Men lär berätta en hel del om resan när jag kommer hem sen!
Kram på er ♥
 


En sån där bra dag!

Jag startade förmiddagen med att klippa gräsmattan idag. Den hade växt sig väldigt hög, med tanke på att vi gödde den för en vecka sen. Några få skavanker på gräsmattan har vi, men den har och andra sidan aldrig varit så fin heller! Tjejerna passade på att leka ute i solen.

Sen började Ninja fråga efter lunch. Och så ville de ha pannkakor till lunch. Så en prmenad ner till affären för att handla. Efter lunchen svängde jag förbi jobbet. Dessa helger är lite för lugna på jobbet för att ens ta sig dit egentligen, men det är ju tyvärr ett måste.

En promenad till skolgården så tjejerna fick leka lite där också. Och så en sväng in på förskolan för att leka. Vilja och Meja ville gärna visa upp allt de kunde göra på klätterställningen också. Så stolta så..


Vi gick hem och åt lite fika till mellis. Bullar och festis. Men sen ville tjejerna varva ner lite och lade sig i soffan och tittade tv. Själv fick jag också lägga mig en stund med foten i högläge då jag förmodligen gjort illa hälsenan lite väl hårt. Men det går över..

Maken började sen förbereda för middag, då grillen skulle tändas. Då gick tjejerna ut igen. Jag tyckte dock det var för varmt ute så jag höll mig inomhus. Inte för att vi ska klaga på den härliga värmen vi fått tillbaka,

Efter middagen gjorde vi oss i ordning och åkte till stranden för kvällsdopp för tjejerna. I närmre 1½ timme badade dem. Tänk att barn har så lätt för att leka med andra barn bara sådär. Liksom helt plötsligt så lekte tjejerna tjuv och polis med två andra barn på stranden. Sånt gillar jag..


Vi rundade av med att åka hem till Mummi och Ukki och tog en glass.
Nu är vi ju hemma igen och tjejerna rundar av denna kväll. Blev lite väl sent idag kan jag tycka. Men de somnar nog snabbt. Säkert lika så jag. Så jag önskar er en fortsatt trevlig kväll kära läsare!
 

Ändrade midsommarplaner

Tyvärr blev våra midsommarplaner ändrade då Meja blev sjuk igen. Så min bror fick hämta maten som mamma köpt så fick de göra det bästa av situationen hos honom istället.

Tjejerna blev ju självklart jätte besvikna över att inte få leka med sina kusiner och äta mat med dem. Meja mådde ju trots allt redan bättre. Men vi tog det säkra före det osäkra. Fast klänning och valfritt i håret fick tjejerna ändå vara lite midsommarfina.

Så jag och VIlja for till Ica maxi igår och handlade egen lite midsommarmiddag till oss. Lite lagom enkel med potatis, köttbullar och prinskorv. Bröd och en enkel melonsallad. Vi hittade gamla serpentiner i skåpet och tog bara bort den blå och gula randen för att kunna få lite fint på bordet. Vi dukade med vårt finaste porslin och åt sen en mysig måltid (sen lunch/tidig middag typ).


Sen smälte vi maten lite genom att lägga oss i soffan och titta på tv. Vi tänkte sätta på en film, men tjejerna nöjde sig med Disney Junior. Så drygt 2 timmar satt vi och bara hade det skönt i soffan.

Sen var det ju dags för lite kvällsmys också. Då dukade jag fram glass, vispgrädde och jordgubbar i mina nya fina glas/dessertskålar jag fick av min lillesyster med familj när jag fyllde år. Blev sådär lagom festligt för oss. För lite festligt ville vi ju ha det.


På kvällen tog vi oss en promenad i det härliga kvällsvädret. Allt för att få lite frisk luft och att få röra på oss. Meja mår ju bättre så vi får väl se hur dagen blir för oss. Förmodligen lite hemmagöra och så. Sånt behövs alltid!

Vi hade det ändå så bra vi kunde. Även om jag själv hade dåligt samvete då vi annars står för värdskapet under våra familjeträffar sådär. Men bara att ladda om inför nästa. Kanske slänger vi ihop en kräftskiva istället?! Allt för att få familjen att umgås och äta god middag tillsammans!

Jag hoppas att ni har haft en härlig midsommar i alla fall!