On the road

So far so good. Lagom när vi svängde ner mot Gröndal så insåg vi att vi glömt tjejernas semesterpengar hemma, så vi fick vända lite snabbt där. Men sen var vi på rull igen.
Vi stannade till och åt vår frukost i Västerås vid åtta imorse. Mätta och belåtna så fortsatte vi. Tjejerna fick titta på en film på iPaden. Stannade till strax utanför Gävle för att sträcka på benen. Läsk och salta pinnar fick det bli till fika..

Och sen gick bilfärden alldeles perfekt fram till några mil innan Sundsvall. Där hade en lastbil gått i diket under natten så vi står till i kö. Fortfarande. Lite drygt en timme har vi stått här i kön. Men det tillhör väl semestern. Att sen läsa att bogsering av lastbilen har tagit ungefär 10 timmar. På en sån stor väg som E4an. Men men..

Vi fortsätter strax (förhoppningsvis) vi till Sundsvall där planen på lunch är. För nu har vi fått ätit lite godis för att hålla blodsockret uppe för en stund!

Menemme Suomi

Så gott som allting är packat och klart. Så när som på hygienartiklar och Mejas mediciner. Men i övrigt är vi redo att fara mot Finland och lite semester i stugan en vecka.


Imorgon vid 07 snåret sätter vi oss i bilen och åker mot Finland. Vi stannar till i Umeå och sover på hotell över natten innan vi fortsätter våran färd. Enligt Google Maps är det 127 mil enkel resa. Blir skönt att dela upp färdet på två omgångar. Tidigare har vi ju kört över natten när tjejerna har sovit, men det är bra tungt för oss vuxna också. Så tjejerna ser fram emot en natt på hotell.

Hemresan sker ner över Finland och båt, med Viking Line, över till Sverige nästa vecka. Även det ser jag fram emot då jag inte gjort den resan tidigare. Så tjejerna och jag är lite spända. Tur att vi har GPS så jag också kan köra ifall Rickard vill sova en stund.

Även om jag nu har interner i Finland också så lär det nog inte bli så jätte bra uppdatering här. Eller så är det kanske det blir så. Men då via appen, och då vette tusan hur inläggen blir. Men det visar sig!

Nu ska vi i alla fall ha lite semester på semestern!

Ha det så gott kära läsare!!
 

Semesterdag nr 2

Igår tog  vi det lite lugnare i alla fall. Inga större utsvängningar direkt.

Vi började förmiddagen med en picknick på golvet i vardagsrummet. Vädret var så ostadigt så vi vågade oss inte riktigt iväg ut. Men det hade ju sin charm det också. Tjejerna njöt och fikat var ju gott så.


Sen tog vi oss in till Lilla Stadsmuseet. Där har vi aldrig varit så det var spännande även för mig. Att läsa om våran stads historia var spännande på ett sätt även för barnen. De var jätte glada över vår utflykt. De satt snällt på golvet vid punkterna och jag fick läsa ur broschyren för dem, men när till och med en mamma med två barn gapade och sprang fram och tillbaka så blev tjejerna lagom störda och tappade intresset för att lyssna. Men vi kom till punkt nummer 10, så vi får ta nya besök där och beta av flera punkter. Det var totalt 64 stycken. Men tillbaka vill vi. Och förhoppningsvis möter vi bara människor som försöker uppföra sig lite.

 Sen for vi iväg på lite shopping. Såndär tråkigt men behövlig shopping. Så som resväska till maken, kuddar att ha i bilen på resan till sommarstugan. Sån tråkig shopping ändå.

När vi sen kom hem så gjorde sig delar av familjen sig redo att åka på speedway. Vilja har fått några tonårsfasoner så hon ville inte alls följa med. Men maken och de andra två hade det jätte härligt. Meja och Ninja skötta sig dessutom mycket bättre när inte Vilja var med.


En speedway-filt köpte dem där som de är jätte stolta över. Och Ninja blev lite starstucked när Kenni Larsen gick förbi vid depån och hon ropade heja Kenni. Han log så snällt tillbaka till henne.

Jag och Vilja åkte istället till Tuna Park. Lite rolig shopping fick avrunda denna dag.


En ny handväska till Vilja, då hennes är trasig. Nytt nagellack till mig och en ny t-shirt. Så det blev lyckat!

Vi avrundade vår shoppingrunda med en fika. Vilja ville så gärna ha apelsinjuice och en kaka, så jag tog mig en liten latte och så satt vi där, bara hon och jag, och diskuterade inför hennes kommande kalas.


Tänk att lilla tösen snart fyller 8 år.
Vi rundade av hemma med att kolla på Mamma Mia. Så jag lyckades faktiskt hålla alla tjejern vakna till 22.40 igår. Alla tog sovmorgon kan jag lova er. Men det var en mysig kväll framför tv.n!