Glad valborg!

Vilken härlig valborg vi har haft. Då har vi inte ens firat valborg.

Vi startade våran dag med att röja i förrådet. Sen var det dags för mig att åka till jobbet. Det var lite för lugnt på jobbet så när Rickard och tjejerna hade packat släpet vi lånat så kom de och hämtade mig och vi for iväg till ReTuna och kastade av allt.


Tjejerna var jätte hjälpsamma och bar och kastade grejer. De tyckte det var roligt att kasta i så stora containrar.
Besöket gick snabbt och smidigt.

Väl hemma igen gjorde maken sig i ordning tillsammans med Meja och Ninja och for ut till Gröndal där det var enduro-tävling idag. Lite fika i en väska fick de med sig.
Jag och Vilja stannade hemma. Fast inte hemma. Vi tog med oss mamma/mormor till Amarant och fikade.


Vilja var jätte nöjd över att vi åkte iväg. Med bara henne.
Vi stannade förbi på jobbet en sväng innan vi åkte vidare till Ica Maxi för att handla till kvällens middag. Vilja kände sig stor som körde runt på kundvagnen. I vanliga fall blir det bara bråk om vem som ska köra vagnen, så ingen får det egentligen. Men nu när vi bara hade en med oss så var det ju smidigare.

Vi packade ur våra varor hemma och tog oss upp till min mormor för att hjälpa henne med deklarationen. Det var ju smidigt att bara knappa in på telefonen, men hon blev väldigt nöjd över att det blev gjort i alla fall.
Sen åkte vi vidare till Tuna Park för att köpa Play-Doh lera till tjejerna. De valde mindre andel lördagsgodis till fördel att få köpa någon leksak. Enkelt då att köpa 6 burkar lera som de får dela på. Roligt hade de en timme sen när vi kom hem.

Själv klippte jag gräsmattan för första gången i år. Eller ja, jag körde med grästrimmern över hela gräsmattan (tur att den inte är stor i alla fall, gräsmattan alltså).. Våran "handjagare" till gräsklippare har nog gjort sitt då den redan förra året började slita bort gräset istället för att skära bort det. Så nu får den snällt bytas ut. För nu när jag får tips från min gräsexpert till kollega så tar jag lagom hand om min gräsmatta.


Nog för att det väntas nya betongplattor till min trädgård och lite annat där ute så lär gräsmattan få ta lite stryk under våren/tidiga sommaren. Men i slutändan blir nog allt bra ändå!

Medan jag sen klippte gräset så förberedde maken middagen. Grillen tändes och bror med familj drog över sin grill också till vår baksida. Så tillsammans blev det en jätte middag. Spontant och det gillar jag. Mamma och grannen var också nere på middag idag. Och vid halv åtta begav sig våra gäster hem och vi kunde sätta oss i soffan och äta det lilla lördagsgodiset som köptes.

Ingen majbrasa i år för våran del, trots att vädret verkligen har varit otroligt bra för att vara en valborg. Men det var ju inte sista gången som valborg firades så vi hinner nog.

Nu sover två av tre tjejer. Blir tidig sänggång för oss också. Imorgon väntas jobb på morgonen och eftermiddagen. Där emellan blir det VIP-besök på Parken Zoo! Sånt gillar vi!

Jag hoppas att ni har haft er en härlig valborg!
 

Föräldramöte på Ninjas förskola

Jag är hemkommen från ett föräldramöte på Ninjas förskola. Där bjöds det på information om den kommande flytten för Ninjas modul. Modulen lämnar skolans lokaler och flyttas ner till Staren 2, den tillfälliga förskolan vid förskolan Staren här i Torshälla.

Tidigare har förskolan haft namnet Staren 2, men barnen på vår modul fick vara med och bestämma namnet på förskolan. Så från och med då får den nu heta Lilla Villekulla. För avdelningarna Kappsäcken och Hoppetossa kommer fortfarande att heta just så.

Jag är jätte tacksam över att barnen får vara så delaktiga i denna flytt. De ser fram emot det väldigt positivt och Ninja har redan tjatat om att hon vill flytta dit och att jag redan nu ska lämna henne där. Men flytten sker, preliminärt den 4 juli. Så startar verksamheten upp vecka 32, när de flesta barnen kommer tillbaka från sin sommarledighet.

Samtidigt så ska de ändå byggas upp en ny verksamhet. Nya scheman för personalen och nya rutiner. Jag ser denna flytt med enkla ögon, eller hur jag nu ska se det.
Jag är bara tacksam över att Ninja får följa med just sina vänner på avdelningen (och andra avdelningen) och det viktigaste är ju just hennes personal.
Sen får allt runt om lösa sig för var stund som går. Man kan inte ha en ny verksamhet igång innan den ens har kommit igång. Frågor och funderingar får man självklart ha, men man ska nog inte räkna med att personalen har alla svaren. Och det är jag helt införstådd med.

Kaffe och nybakad kaka bjöds det också på under tiden vi föräldrar fick säga vårt också.


Det smakade riktigt gott! Sen att få smyga runt på avdelningen och kika på allt som barnen gör om dagarna är också ganska skönt. Då hämtningar kan vara ganska stressiga vissa dagar. Så får kika på dokumentation över barnens dagar på förskolan utan att jag har en viss Ninja hängandes i mitt ben.

Men den var en trevlig kväll på förskolan och jag ser fram emot den kommande flytten och det vet jag att Ninja också gör. Tillsammans med personalen som är väldigt positiv till denna flytt!

Imorgon tar vi dessutom sovmorgon, så lämning 7:30 känns skönt det också! Vardagslyx tror jag det kallas!
 

När vardagen bara flyter på

Ibland är det bra jobbigt att starta sin arbetsdag redan 06.25 på morgonen. Har man ens vaknat då? Knappt, men på jobbet är jag den tiden. Ombytt och klar med en kopp kaffe i väntan på att få dagens arbetsorder.


Idag blev det fåren på morgonen. Varje morgon kontrolleras fåren i Ekbacken. Vi tittar så alla finns, så att ingen är skadad. Vi kontrollerar även att strömmen på staketet är igång och att det finns vatten (som inte frusit till is under natten) i behållaren. En ganska mysig uppgift sådär på morgonen. Strosa runt i naturreservatet för att se att staketet dessutom är helt och att grindarna är stängda.

Sen flöt arbetsdagen på riktigt bra. Slänger in en lagom snygg bild på mig själv lagom vid lunch. Då var jag bra trött också. Men bara att kämpa på!


Sen var det bara att hämta Meja och Ninja på förskolan och fritids. Maken hade åkte iväg direkt efter jobbet för att hjälpa en av hans bekanta med ett pooldäck (om jag förstått det hela rätt..) Så jag fick ta med mig tjejerna ner till Torshargshallen där Vilja hade sin sista basketträning. Så härligt att få se Vilja utvecklats så mycket inom basketen också. För i vanliga fall är den maken som åker ner till träningen och väntar ut den.


Men sen var det hem, laga middag och fixa matlådor, fixa disken. Vika gårdagens tvätt och hänga dagens tvätt. Gå ut med soporna och springa ner på affären och handla lite. Sen duscha barnen, och mig själv.

Läxläsning för Viljas del. Läsning minsta 5 minuter varje dag. Tabellkamraterna ska övas in så de sitter. 15 uppgifter ska sitta under 1 minut. Kanske känna att det inte är en lämplig skoluppgift för en som går i 1an, men bara att gilla läget och göra de läxor som ska göras. Dessutom en skrivläxa som vi delat upp. En ruta för varje dag. Sen stupade tjejerna i säng redan innan halv åtta. Det blir nog lätt så när de kliver upp innan jag och maken har väckt dem på morgonen.

Nu sitter jag här i köket och dricker en kopp kaffe och njuter av det lugna och tysta (okej, torktumlaren låter lite från badrummet..). Ska strax flytta mig in till soffan och slå upp en bok istället.
Och med tanke på att alla dagens vardagsbestyr är gjorda så känner jag att det blev en bra dag idag!

Ha en fortsatt fin kväll kära läsare!!