Lite utflykt såhär en fredag

Tjejerna har ju varit instängda här hemma sedan måndag lunch på grund av förkylningar. Vi har inte velat något annat än att barnen ska bli friska innan de är ute och leker igen. Så inomhus har de fått varit. De har gått både oss och sig själva på nerverna och idag när vi vaknade så var de fulla av energi.

Ninja dansade breakdance i vardagsrummet till youtube-klipp och Vilja och Meja försökte härma henne så gott de kunde. Men till slut tyckte jag att vårt vardagsrum blev alldeles för litet för deras energi. Så på med varma kläder och så ut!

 
Vi tog oss upp till Husberget här i Torshälla för att se och läsa om hur det var förr. Jag läste dock inte så mycket utan njöt mest av utsikten och barnens nöjda skratt och spring i benen.

Sen tog vi oss vidare till Nybyborgen. Även där var maken mer intresserad av att faktiskt läsa om borgen medan jag och barnen sprang runt och tittade på utsikten. Den är ju ganska så vacker där uppe.

 
Så det blir helt klart flera utflykter dit. Med lite fika och ett kanske soligare väder. Dessutom kanske jag ska ta och läsa på lite mer om historen och platserna så jag kan berätta mer för barnen.

Nu laddar vi för en helg med kalas och alla dess förberedelser! Hoppas ni får en härlig fredagskväll!
 

En blivande 6åring

Tänk att denna lilla tös fyller 6 år nästa vecka. På tisdag.


Det ska ju självklart firas med kalas i helgen med familj, släkt och vänner.
Har varit iväg och handlat lite för godispåsarna. Tårtan är beställd hos syster Linn. Kakor får bli köpekakor, även om jag inte riktigt gillar det. Så ska jag nog få till lite bullar under lördagen.

Meja har ju dessutom blivit mer "tjejig" än tidigare så nu ska allt gå i rosa och lila.
Rosa servetter, rosa tårta och hästmotiv på inbjudningskorten. Det är roligt!

Ska försöka ta mig iväg och handla Mejas presenter också.
Men det är svårt när man har vabbat med tre barn denna vecka. Tur att jag och maken i alla fall är överens om vad vi ska köpa i present. Men så svårt det är ju äldre de blir.

Hur som så ser vi fram emot söndag med kalas för vår blivande 6åring!

 

Vård av 3 barn

Igår när mamma kom över på middag så tyckte hon att Ninja kändes varm. Jag försökte väl mest avfärda det, men när familjen sen satte sig i soffan så blev hon varmare och feber var ju ett faktum. Så en dos Alvedon fick hon innan hon somnade.

Nu på morgonen vaknade Meja och sa att hon hade ont i halsen. Vilja vaknade och snorade och hostade. Alvedon, nässpray och lite hostdämpade har delats ut nu på morgonen.
De är dock väldigt lugna men faktiskt pigga nu på förmiddagen. De ligger tillsammans i våran säng och tittar på iPaden.

 

Jag har fixad både tvätten och disken. Skulle ju egentligen behöva bädda vår säng, men låter tjejerna ligga där en stund till utan att dra upp rullgardinen. Jag dricker min andra kopp kaffe och sneglar på Disney Junior. Att den kanalen alltid ska vara igång.

 

Hoppas att tjejerna dock piggar på sig så snart de kan. Meja och Vilja är lite besvikna för de missar halloween pyssel och stationer på fritids, men med lite tur så hinner de med utflykt till nya lekparken och hemmabio i slutet av veckan!