Vård av barn

 

Idag har maken fått varit hemma med två sjuka tjejer. Meja och Ninja.
Ninja har under helgen varit lite hostig och snorig, men inget märkvärdigt sådär. Men så kom Meja upp imorse och sa att hon hade ont i halsen. Så då vart Ninja genast mycket sämre så hon också skulle vara hemma.

Jag och Vilja tog oss iväg till skolan och jobbet. Tänk så smidigt allt går när man bara har ett barn med sig. Så jag kom ju till jobbet mycket tidigare än jag skulle. Då slapp jag i och för sig stressa.

Arbetet flöt på bra idag. Så mycket som jag kunde göra iaf. Mitt nätverk låg nere så jag kunde inte använda datorn och min fasta telefon fungerade inte heller. Så jag kunde varken kolla mejlen, lägga in helgen extra komp-tid eller gör något över huvudtaget. Så jag tog mig ner till kontoret istället för att skriva ut veckans schema för arenan. Smet hem på lunch med familjen så maken skulle slippa ta sig ut med barnen.

Så tillbaka till arenan för att ta emot sista klassen från Slagstaskolan innan jag fick hämta hem Vilja klockan 15.00. Tänk att en timme tidigare hämtning gör så himla mycket!

Tillsammans lagade jag och maken middag.
Sen tog jag, Vilja och Meja med oss mormorn till skoaffären. Allvädersstövlar till tjejerna och vinterskor till mormorn. De blev så nöjda med sina nya stövlar. Vilja vill ha sina till skolan imorgon och Meja önskade hon skulle gå ut med sina. Som tur är så har mormorn tagit semester imorgon och på onsdag för att kunna ta hand om tjejerna så jag och maken slipper vabba. Är lite sådär med att ringa henne samma dag, men annars så tar hon gärna ut en semesterdag hit och dit och tar hand om tjejerna. På så sätt slipper ju både jag och maken avdrag på lön. För det är ju inte alls roligt. Men Mejas hals verkar vara bättre och Ninja är ju inte alls så sjuk som hon vill att hon ska vara. Så två dagar med mormor så är de nog igång igen! Det innebär ju att Meja får gå ut i sina skor när hon ska hem till mormor imorgon. Det ser hon fram emot!

Jag värmer mig med en kopp glögg just nu. Ska snart ta mig ner till Torshargshallen för låsning. Alltid bra med extra komp-tid sådär. Dessutom har jag ju så nära dit.
Men fram tills det är dags att gå och jobba så ska jag försöka hinna med lite här framför datorn också!

Ha en fin kväll kära ni!
 

Hej söndag!

Här hemma var maken uppe före tuppen för att rasta hunden. Nu är det dags för honom att äta frukost.


Själv ska jag göra mig i ordning för att åka iväg på frukost med mammorna. Ska bli jätte trevligt. Det var ett tag sen vi kom oss iväg nu. Så det är välbehövligt med lite tjejsnack och en god frukost.

Maken åker in och hjälper till på tjejhockeyträningen och så kommer jag dit lagom till att Vilja ska ut på isen för poolspel med Team 07. Idag får vi dessutom med oss Viljas kompis hem efter matcherna. Det ser Vilja fram emot väldigt mycket,  de har tjatat nästan varje helg om att de vill leka efter träning/match! Så kompisens mamma skickade igår och frågade om Vilja ville/kunde leka efter matchen. Så då är det ju tur att vi tar två bilar till ishallen idag.

Sen åker vi tillbaka till ishallen till klockan 15 då damerna har match. Det vill ju tjejerna gärna titta på.
Så det blir en hel del tid i ishallen idag. Sen blir det ju som vanligt veckohandling och allt som hör till inför en kommande arbetsvecka!

Hoppas ni läsare får er en fin söndag!
 

Nattgästen

Våran nattgäst har kommit sig till ro. Han gör faktiskt inget annat än att sover, eller ligger ner och lurar. Kommer till oss och blir klappad och sen lägger han sig igen.

 
I hallen verkar han trivas allra bäst. Kanske är det så att han vaktar oss lite grann. Stora killen ♥
Jag är förvånad över att han inte har skällt en endaste gång hittills. Trots det så har det varit ovanligt mycket läten i trappuppgången, och i och med att han är från "landet" så trodde jag han skulle reagera på varenda ljud. Men nej, inget ljud ifrån sig har han gjort!

Familjen har varit ute på en promenad för drygt en timme sen. Den blev ju inte så jätte lång då det var kallt för tjejerna. Så kvällspromenaden får nog maken ta alldeles själv. Men Quentin luktade på massor av ställen och gjorde det han skulle.

När det var dags för oss att äta middag så satte han sig först och tittade på men sen när han insåg att han inte skulle få något så lade han sig bredvid Viljas stol och väntade tills vi var klara.

Att vara hundvakt har även gjort tjejerna väldigt lugna. De sitter nästan som små ljus i soffan och har ätit  det mesta av sitt lördagsgodis i köket då det innehöll choklad och det får inte hundar äta. Så jag tror minsann att vi måste vara hundvakt lite oftare. Så vi kan få lugna tjejer i mellanåt!

Vi är i alla fall riktigt glada över att få ha honom här under eftermiddagen, kvällen och nattet. Imorgon kommer de och hämtar hem honom igen!