Sista dagen på förskolan och semestern börjar

Idag var Mejas sista dag på förskolan. 4½ år har hon gått där. Pedagoger och små vänner lämnas bakom och hon går vidare till skolvärlden. Som tur är får hon ju med sig 4 vänner från sin avdelning till samma klass. Det är jag glad för! Ja, inte ett öga var torrt när jag kramade pedagogerna hejdå. Presenter från Meja överlämnades. Meja var mycket stolt över hennes kreativitet. 

Jag är glad att jag i alla fall får hänga kvar på förskolan i två år till med Ninja. För hon är ju trots allt min lilla bebis en stund till. Så vi träffar ju pedagogerna till hösten igen!

Men nu har tjejerna gått på semester. 4½ vecka lång semester ska vi ha tillsammans. Maken gör oss sällskap från och med torsdageftermiddag (dock åker han iväg fredag till lördag). Första familjesemestern på 3 år. Som jag har längtat. Enda sen i mars, då jag bestämde mig för att faktiskt ta semester i år.

Och eftersom tjejerna hämtades tidigare så valde de även mellanmål för dagen. Smoothie, jordgubbar och vattenmelon. Brorsonen Max kom också över och åt lite mellanmål. Nu leker de så härligt tillsammans, men snart får jag skicka ut dem då de som byter vårt tak åker hem för dagen och vi kan utnyttja vår uteplats igen.

Ikväll blir det speedway för tjejernas del med sin pappa och jag tar tag i det sista arbetspasset på kvällen som behovsanställd. Nästa kvällspass blir som fast anställd! Jag klagar inte!
Ha en fortsatt trevlig tisdag kära läsare!

 

Från behovsanställning till tillsvidareanställning

Det tog 3 år, faktiskt på dagen idag, från att jag skrev på min första behovsanställning hos kommunen, efter 4 år som föräldraledig. 3 år sen. Med start på Medborgarkontoret i Torshälla. Sedan tillkom Medborgarkontoret i
stadshuset och ungdomscafé Bonsai året efter. 3 behovsanställningar. Knåpade ihop arbetstider så de passade varandra. Ibland, inte så jätte ofta, blev det lite långa dagar. Sisådär mellan klockan 08.00 och 22.30 som värst. Men självklart hade jag ju rast också. Ibland fick jag tacka nej till arbete för att min dygnsvila inte riktigt gick ihop sig. Men jag njöt av den tiden. För jag kan ju lova att jag har fått sån erfarenhet av allt. Flexibel är jag ju helt klart.

Okej, familjen tog väl en hård smäll, speciellt barnen när jag var borta så mycket.
Så flera vikariat, arbetsplatser, chefer och kollegor. I slutet av april skrev jag på min fjärde behovsanställning inom kommunen. Då som vaktmästare på Gatu-, park- och fritidsenheten i Torshälla. Schemalagd arbetstid
kväll. Men så pass sen kväll att jag ändå hann vara med familjen. För barnen hann nattas innan jag gick på mitt arbetspass.

Men vet du.. Det tog 3 år. På dagen som sagt. Idag, den 26 juni 2015, skrev jag på tillsvidareanställning 100% hos just kommunen. 3 år. Det var den senaste enheten som gav mig chansen och jag tog den. Jag är redo.

Det bästa med dessa 3 år, är att jag har fått chansen. Erfarenhet som jag tar med mig resten av mitt liv. Jag har njutit av all tid, trots lite blod, svett och tårar. Jag är äntligen en modig medarbetare!

Från och med 1 augusti tillhör jag Torshälla stads förvaltning, Gatu-, park- och fritidsenheten.

 

Regnet det öser ner..

Ja, något vidare sommarväder verkar vi inte få till det under juni månad. Bara några få dagar kvar och enligt SMHI's app så ska det inte vara så jätte ljust de närmsta dagarna heller. Men ännu är det faktiskt 4 arbetsdagar kvar innan vi tjejer går på semester. Så med lite tur kanske vädret hinner ändra sig till det bättre.

Tanken var en ledig dag med tjejerna i morgon, men tyvärr så blev kollegan sjuk så jag får hoppa in och jobba förmiddag. Så klockan 12 får jag hämta tjejerna och vi kan ta en halv ledig dag i alla fall. Vad vi hittar på är jag inte så säker på längre. Parken Zoo ropar tjejerna i kör när jag frågar. Så länge det är uppehåll så funkar det ju.
Men vi får se vad vi hittar på.

Trots att det är sommar så får det ändå bli en kopp te och en bok i soffan, med tända ljus. Mysfaktor när den är som allra bäst! Ska bara vänta in torktumlaren så jag kan ta vägen förbi duschen också!

Hoppas ni läsare har det bra. Trots att vädret inte så jätte bra. I alla fall inte här i Eskilstuna-trakten!