Inför den blivande 7åringens dag!

 
Tänk att hon fyller 7 år på söndag. Det firas ju självklart med kalas hela lördagen lång! Klasskamrater, kompisar och släkten. Vi är verkligen lyckligt lottade med så sort socialt nätverk.

Så jag har börjat lite smått med allt runt om. Fixat godispåsar, beställt hem kalasdukning och dekorationer från Barnkalaset.se så det hoppas jag på leverans av idag eller imorgon. Har köpt tårtljus och saft.

Idag är planen att Mummi ska baka bullar inför kalaset, så det får vi hämta senare idag och frysa in här hemma tills på lördag. Jag och tjejerna ska hem till syster/moster Linn och vara behjälpliga med att baka kakor. Mördegskakor och brysselkex.
Det gäller att tänka till lite då Viljas ena klasskompis är allergisk mot ägg och nötter. Men det ska nog bli ett bra fika bord ändå.

Sen måste jag och maken komma på vad vi ska köpa till henne också. Hon är ju så tacksam för allt och hon önskar sig inte riktigt något jätte speciellt sådär. Så det får bli en eftermiddag/kväll på vift utan barn imorgon kanske för att försöka komma på något. Tänk att det blir svårare och svårare för varje år de fyller. Har ni några tips på present till en 7årig tjej?

Jag har dessutom precis fixat med tidningsannonsen också. Så på lördag är fröken med i tidningen under Grattis. Ska bara komma ihåg att köpa tidningen själv då vi faktiskt slutat prenumererat på den.

Älskar verkligen att fixa inför tjejernas kalas, även om jag är lite besviken på mig själv då gipset sätter lite stopp för mig själv att göra. Men så härligt att jag har folk runt om mig som hjälper till!!

 
 

Regniga dag

Man blir ju inte direkt pigg när man tittar ut genom fönstret och ser allt regn, trots att man vaknade utvilad.
Så det är ju tur att dagens planer är planerade inomhus.

Jag ska åka med min mormor till sjukhuset för en lungröntgen. Efter hennes lunginflammation så ska de se så allt är bra igen. Så mamma tar tjejerna så får de vara hemma. Då kan de leka bäst de vill.

Sen behöver jag göra en ordentlig handling. Har bara småhandlat sen vi kom hem från semester så nu vill jag ha ordning i skåpen med allt som saknas.

Men nu är det dags att duka fram frukost för oss tjejer så vi kan göra oss klara för dagen!

 

Ny vecka

Sista semesterveckan har börjat för mig och tjejerna. Maken har redan åkt till jobbet och tjejerna verkar ta sovmorgon. Så just nu njuter jag av tystnaden här i köket med en kopp kaffe.

Solen skiner ute, men det är väldigt blött på gräsmattan och asfalten. Träden vajar av vinden och termometern visar 14.2 grader. Inte direkt jätte varmt så vi får se vad det blir för väder idag.

Dagens plan är att leta födelsedagsklänning till Vilja. De andra två vill säkert också ha nya klänningar att ha på kalaset, så vi får väl se vad vi hittar. Panduro ska besökas för att fixa lite inför kalaset.

Mamma är också ledig denna vecka så jag får lite hjälp med tjejerna. Även om nu Vilja och Meja har skött sig riktigt bra så är det ändå svårt att ha koll på vart alla tre sätter sina fötter när jag bara har en hand att hålla i någon med. Vilket då blir Ninja. Men det är skönt att mammas två händer ställer upp också!

Nu ska jag fortsätta njuta av mitt kaffe innan tjejerna kommer upp och alla morgonrutiner startar!
Ha en fin måndag kära läsare!