Det gäller att vara positiv

Det här med att kliva upp klockan 05.30 varje morgon är inte något jag föredrar. Men med rätt inställning så går det ändå ganska lätt ändå!Just idag ser jag fram emot att de river klart ställningen ute på vår uteplats. Så jag kan rensa upp i min rabatt. Lägga plattor och bygga ett litet förråd (okej, läsa att maken min ska lägga plattor och skruva ihop ett förråd). Höstblommor ska funderas ut och planteras.
Ja, allt hinns ju inte med idag. Men jag kan ju alltid börja!

Nu ska jag fortsätta min dag. Snart är det eftermiddag. Maken ska iväg och bygga pooldäck hos din kompis.
Mamma/mormor kommer på middag och förhoppningsvis ska jag orka mig iväg med alla tre tjejer och köpa nya gympadojor! De slits väldigt snabbt just nu!

Jag hoppas att ni får er en härlig måndag kära läsare!

Skepp och hoj en sista gång

Igår blev det nästan en hel dag på vattnet.
Först hade min enhet ett APT (arbetsplatsträff) ombord på S:t Olof, med avstigning en stund vid Ekbacken för lite tipspromenad och lekar. Det var riktigt roligt. Sen tog vi en tur på vattnet och bara hade det trevligt!

Sen var det en bokad tur. En rundtur på två timmar. På ditvägen fick jag chansen att prova köra båten. Har tidigare varit lite feg, men det kan vara bra att veta hur jag ska hantera båten ifall det händer skepparen något. Men nu ska det ju absolut inte hända något. Men ändå. Det var faktiskt lite spännande att köra.

 
Rundturen fick inte något vidare väder tyvärr. Regnet kom när vi lade ut från Rothoffsparken och slutade lagom till att vi hade lämnat av passagerarna och var på väg hem till Torshälla igen. Tråkigt nog.

Sen satt vi i båten vid Kofältet. Det kom mera regn och vi var nästan säkra på att det skulle regna hela kvällen. Men det sprack upp och 5 tappra passagerare följde med på årets sista bäversafari. Och inte heller denna gång gick vi hem utan att ha sett en bäver. Även om det var väldigt dålig aktivitet på dem igår, så var det ändå ett par stycken, eller möjligtvis samma.
Skymningen kom snabbt och vi tog oss hem igen. Passagerarna tackade så gott för turen och vi kunde åka in i kanalen och lägga till.

Kan lova er att jag var både trött och frusen när jag kom hem. Arbetsdagen igår blev 6:45-22.00, och då var jag ute på vattnet mellan 13.30 och 21.30.
Nu är jag ju uppe igen och ska ta den sista turen med S:t Olof för i år. I alla fall med passagerare. Sen är det dags att ta upp båten nästa vecka. Så vi säger Skepp och hoj en sista gång!

Det är nästan alltid trevligt att jobba

Men det finns stunder då jobbet inte alls är så jätte trevligt. Som nu i kväll till exempel..

Jag slog på stort och tog med mig familjen på jobbet ikväll. Bäversafari. Tjejerna har ju tjatat hela sommaren på att få åka. Så idag, i och med att det är sista gången på torsdag, fick de följa med.

Vädret var ju inte det soligaste eller varmaste, så jag hoppades på tidig aktivitet hos bävrarna. Det gick sådär..
Vi puttrade på längst ån upp mot värmeverket. Där vände vi båten för att sakta ta oss hem och se bävrar simma.
Men lagom till att båten blev vänd så kom regnet. Och regnet höll i sig.

Bäver såg vi en av precis när regnet börjat. Den simmade fint så alla passagerare (som idag var 15 stycken) fick chansen att se. Så fortsatte vi neråt Torshälla. Men när vi kom till Gap Sundin bron så stängde vi av motorn och stod stilla under för att undkomma regnet. Flertalet passagerare var redan blöta, men vi försökte hålla gott mod. Passagerarna var någorlunda tysta och en bäver simmade in under bron den också. Även denna gång fick alla passagerare chansen att se bävern.

Det var rätt skönt att hålla sig kvar under bron för att slippa regnet. Men när aktiviteterna uteblev från bävrarna så tog vi oss hemåt. I spöregn.
Jag stod upp hela vägen hem, för sittunderlägget var totalt blött. Jackan, som är lite vattentät, sög åt sig så mycket vatten den kunde på så lite tid som möjligt. Jag var blöt hela vägen in till skinnet. Regnet rann från mitt hår ner över ansiktet. Jag var kall, likaså min familj.

Men de övriga passagerarna sa inte mycket om regnet. När vi väl kom till Torshälla igen så tackade de för en trevlig tur. De hade ju trots allt fått sett bäver, något vi inte kan lämna någon garanti för. Men ännu har vi inte gått hem utan ha fått sett någon, eller några.

Vi styrde båten mot dess plats och plockade snabbt ur allt. Genomblöt hoppade familjen in i bilen och åkte hem. Alla klädde av sig i badrummet och tjejerna tog snabbt på sig pyjamas och somnade i sina sängar.

Jag sitter här i köket med morgonrock. Håret är fortfarande väldigt blött och jag är kall i hela kroppen. Men jag unnar mig en kopp varm choklad från min Tassimo-maskin. Det är jag helt klart värd!

Imorgon är det en ny arbetsdag. Som förhoppningsvis blir lite torrare än den jag hade nu ikväll.
Men det är väldigt tur att jag trivs så himla bra på mitt jobb med mina kollegor! Vare sig det regnar eller inte!