Inför morgondagens kalas

Denna dag har gått i kalasandets förberedelser. Lagom mycket i alla fall. Allt för min lilla Meja, som ska kalas sin 5.te födelsedag (ja, hon fyller ju på måndag men vi kalasar i morgon!)!

Jag har idag bakat bullar, tror det blev ca 65 stycken, men gav bort 11 till grabbarna på Rickards jobb. Jag har hunnit handlat korv med bröd och annat fika på Ica Maxi. Handlat se sista plastbesticken och muggarna på ÖoB. Jag har hunnit gjort i ordning alla 26 gästernas (inklusive till Meja) godispåsar som ska delas ut efter paketöppning.

Jag har packat en hel del här hemma som ska med till kalaslokalen i morgon. Både ballonger och servetter och allt annat som hör till. Står i ett hörn i köket. Eftersom jag är ensam i morgon (då maken och Vilja åker på annat kalas en stund på förmiddagen) så måste jag få med mig så mycket som möjligt på en gång!

Och nu, det sista jag har orkat göra, är att slagit in Mejas paket. 4 stycken blev det. Paketet från H&M innehåller två saker dock. Som hon redan vet om. Men är det paket så är det paket helt enkelt! Morgondagens kalasskor och skjorta som hon fått välja själv. Får öppnas i morgonbitti!

Kan inte tycka att kartongen från H&M passar en galen 5-åring men okej! Vi fick ju en kartong så det slapp bli ett mjukt paket!
Det sista jag sa till Ninja när jag nattade henne var att hon skulle väcka mig lagom tidigt i morgon så vi kan gå in till Meja med paket och sjunga Ja må hon leva!

Mera utrustad

Vilja är härmed mer utrustad för hockeyskolan.
Igår köptes det nämligen en alldeles egen hockeyhjälm åt henne. Röd för Linden!

Hon är så nöjd över att ha en egen. Och vi tackar Mummi och Ukki för bidraget till hjälmen!
Nu är det hockeyklubba, underställ och tydligen suspensoar som behöver. Inte för att jag visste att tjejer behövde suspensoar men tydligen att en puck även förstöra en del för tjejer också. Vi tar gärna det säker före det osäkra, men det ligger kanske inte som prioritering då de inte slår puckarna så högt ännu i hockeyskolan!

Alldeles för tidigt

Denna morgon startade alldeles för tidigt enligt mig. Jag lär behöva leva på kaffe och annat uppåt piggande under dagen!

Den undre klockan på bilden visar när Ninja vaknade och kom in till oss i morse (i natt). Den övre klockan visar när jag fick kliva upp. Så jag fick i alla fall ligga kvar i sängen och blunda, men att somna om var omöjligt!
(Det är ju tur att skärmen visar en snygg kille så jag inte blir allt för sur när jag måste titta på klockan tidigt!)

 
Maken hade i alla fall varit underbart snäll och gjort i ordning kaffe innan han gick till bussen, så jag hade det klart när jag klev upp.

Nu sitter vi här. I köket som vanligt. Jag dricker kaffe här framför datorn och Meja och Ninja leker med pärlor. Vilja rörde sig lite så hon är nog uppe snart hon också.

Förskola, fritids och arbete innan denna familj tar helg ca klockan 13.30 (maken blir dock kvar en stund på jobbet då företaget skulle bjuda på grillade hamburgare..) Älskar vardag innan röd dag!