Leverans

Tjejernas mormor kom precis förbi med leverans till tjejerna. En varsin chokladkalender med prinsessor på! Så passande!


Så imorn ska jag och maken färdigställa deras kalender från oss. Får hoppas de blir nöjda och glada!

De ville i alla fall öppna mormors kalender så fort mormor stängde dörren!

Städdag!

Idag är alla tjejer riktigt uppe i varv. Så därför passar det bra med en städdag. Tjejerna städar sitt rum och sen får jag gå in och bädda rent och sätta upp julgardiner. 

Ninjas rum är nog värst. Hon har inte riktigt förstått det här med att plocka undan efter sig när hon leker. Men förhoppningsvis så kommer det också. Så lite hjälp från mig får hon allt.

 

Meja som annars är den som är bäst på att städa (och som önskar dig leksaks-städgrejer) är den som städar minst idag. Hon ska mest springa och vara i vägen.

Men men.. Nu ska det städas! Så ni vet ju vad jag håller på med idag!

En "sjuk" Ninja!

Ninja vaknade strax vid 03.00 och kräktes. Men mycket ledsen Ninja lugnade ner sig i vår säng. 03.30 blev det dags igen. 

Sen va hon vaken med pappan och tittade på Nicke Nyfiken, tills hon somnade 05.00. Och sen sov hon till 08.30 (!!)

Då var det full fart på henne. Precis som om inget hade hänt under natten. Och hon tjatade väldans om frukost eftersom Vilja och Meja åt. 
Så maken, som blev hemma på förmiddagen då jag behövde jobba, valde att riskera och hon fick en smörgås och en flaska äppeljuice. 

Jag kilade till jobbet. Hade sms-kontakt med maken under förmiddagen. Han själv började känna sig mindre kry. Slö, hängig och så vidare.
Så vi bestämde att jag skulle vabba under eftermiddagen och morgondagen, för att mannen inte kunde ta hand om alla tre barnen!

För ja; Vilja och Meja blev hemma från förskolan. För om lillasyster visar minsta lilla tecken på magsjuka. Då ska INGEN gå till förskolan, med risk att dra med sig skit dit!
Tyvärr så kommer Ninjas magsjuka från förskolan då flera av barnen tydligen är hemma på grund av magsjuka. 

Ninja har dessutom ätit både lunch, middag och efterrätt idag, utan att visa några som helst symptom på magsjuka, så blir hon "friskförklarad" 48 timmar efter sista, som då va 03.30 imorse. Så fredag 03.30 har det gått 48 timmar. Men ändå får tjejerna vara hemma även under fredagen också. För vi ska inte dra dit massa smittsamma sjukdomar!

Hur gör ni? Magsjuk syskon. Lämnar ni övriga syskon på förskolan då?

Jag anser att syskon också ska vara hemma. För risken att övriga syskon också redan är smittade. Då får det bryta ut hemma istället för på förskolan!

Som sagt har Ninja inte visat några som helst symptom på att vara sjuk spexar som en tokstolla här hemma! Det glädjer mig!


Älskar dig min lilla lilla tokstolla!!!