Magnetröntgen

Igår var jag som sagt på magnetröntgen.

 
Och när jag väl satt i väntrummet så kom nervositeten. Men jag lyckades hålla mig ganska lugn. Sen fick jag gå in i ett omklädningsrum, tur att jag fick ett stort undersökningslinne, då benen inte var så välrakade =)

Hur som..

Sen fick jag hoppa upp på britsen i undersökningsrummet. Mannen, leg. sjuksköterska, satte på nån konstig grej över mitt gips så handen blev helt stilla. Och medan jag låg där och tittade upp i taket medan han höll på där så blev jag lätt illamående. För de små små hålen i taket gjorde mig snurrig. De liksom flöt ihop med varandra vet ni.
Sen var det dags att börja. Mannen hissade upp mig till rätt höjd och sen gled britsen in i själva tunneln. Då infann sig ett lugn hos mig, på något konstigt vis. Kände mig trygg och säker. Och med Rix FM i hörlurarna så gick det ju ganska så smidigt. Mannen pratade med mig och jag fick nästintill skrika för att han skulle höra mina svar. 

Den första delen av undersökningen tog cirka 35 minuter. Sen kom mannen in igen och rätade till den där konstiga saken över gipset så den fick en mer koncentration över tummen. Så den fick jag ligga och spänna ut så mycket jag bara kunde i cirka 20 minuter. Det var inte det skönaste, men läkaren på ortopeden ville ju veta mer om en sena i tummen då hon tyckte att den var påverkad på något vis.

Men summan av hela undersökningen så tyckte jag att det gick bra. Inget jag kanske vill göra någon mer gång sådär. Men jag skulle inte vända om och springa om någon sa till mig att jag behövde göra det igen.

Och svaren på det hela? Det får jag vänta med till tidigast torsdag då jag kan ringa och boka en ny tid på ortopedmottagningen på Mälarsjukhuset (då mottagningen stängde 14.30 igår och jag var klar 14.55)

Nyårsafton

Idag är det den sista dagen på år 2013. Ett år med mycket motgångar, men även en hel del medgångar också. Men den summeringen får jag ta nån dag då jag har mer tid.

Just nu sitter jag och dricker mitt morgonkaffe köket. Resten av familjen sitter i vardagsrummet och tittar på film. Disneys Cars som just nu går på 7an.

Jag ska snart ge mig av till affären med mamma och Linn. Köpa maten till kvällens trevligheter. Mamma och syster Linn med familj kommer nämligen över till oss och äter en tre-rätters middag och skjuter några få raketer för att barnen sen ska kunna sova vid klockan sju/åtta. Det blir ett alldeles perfekt nyårsfirande för oss med barn. Dessutom blir det nyktert. Maken min ska köra några kompisar vid tillfällen, och så får vi se om jag beger mig ut på vägen också. Det beror helt på behovet (och mammas lust/ork till att vara barnvakt). =)

Hur firar ni in det nya året?

Nu ska jag återgå till mitt kaffe och göra mig klar för att möta in det nya året. 2014!

Hej där!

Hur står det till hos er då?

Här är läget sådär. Besökte som jag skrev i fredags, ortopedmottagningen på Mälarsjukhuset. Där träffade jag en läkare som klämde och kände på min hand/handled. Blev skickat till röntgen, men bilderna visade ingen fraktur på båtbenet. Men smärtan finns kvar. Läkaren klämde och hade sig en stund till och tvingade mig göra saker som gjorde så ont att jag började gråta. Så dant att min ena lins ramlade ut. Men fick hjälp med vätska från en sköterska, och så fick jag in den igen.

Men några glada nyheter blev det inet tyvärr. Det blev istället en remiss till magnetröntgen. I och med att vi inte ännu vet orsaken till min smärta så fick det bli gips igen. Suck! 
Nu dessutom ett värre gips, än skenan jag fick från akuten.

 
Lila är ju snyggt. Och barnen tycker det är lite kul dessutom. De är dessutom mer försiktiga med mig just nu så det är skönt!

Så läget är som sagt inte så jätte bra. Har ont, och tar en stark värktablett på kvällen så jag däckar totalt. På dagtid vill jag inte ta några starka tabletter då barnen är runt mig, så smärtan på dagtid får jag snällt så ut med.

Imorse ringde dock läkaren på magnetröntgen, jag fick en tid idag klockan 14.00. Bara hoppas att jag får något svar snart. För det här är inte kul längre. Så vi får snällt vänta på resultatet ett tag till!


Nu vet ni läget för en stund! Måste återgå till jobbet nu. Slutar klockan 13.00!