Dags för sittdel?

Det "jobbiga" med Ninja när vi är iväg eller ute är vagnen. Ja, det är ju inget problem när hon sover givetvis. Men när hon väl är vaken och vill se, då är det "jobbigt".
Ninja är en väldigt framåt tjej, som så gärna vill charma alla runt om sig. Har inte märkt av någon "blyghets"period på henne.
Det är som jobbigast i butiker. Då vägrar hon att ligga i vagnen. Även om suffletten är nere så hon "stirrar" upp i taket. Hon ska då bli buren och blir så nöjd så fort hon kommer upp ur vagnen.

Mina tankar på sittdel har därför blivit allt flera. Hon blir ju så glad så fort hon får sitta upp. Men samtidigt så tycker jag att det är för tidigt att sätta henne upp. Dock har jag inte brytt mig tidigare om jag ska vara ärlig, så jag vet egentligen inte varför jag gör det nu för.
Både Vilja och Meja fick sitta i sittdel redan från 4 månaders ålder då de också skrek så fort de fick ligga vakna i liggdelen.

Dock så rekomenderas de ju att ligga i liggdel tills de är 6 månader gammal, för deras rygg och sådär. Men sittdelen har ju faktiskt liggläge så de "sitter ju inte upp och sover" direkt. Och så mycket åker inte Ninja vagn heller för den delen.

Men jag är ju så nöjd med min liggdel på Buggan så jag vill ju egentligen inte. Men däremot tycker jag att det skulle underlätta med sittdel när man är iväg på vift. För att slippa bära henne hela tiden.

Hur gamla var era barn när ni bytte till sittdel? Ninja blir 5 månader på lördag.

Idag från dagis var ju Ninja vaken. Meja fick till slut offra sin nalle som ryggstöd åt Ninja. Så nöjd att få sitta upp så hemvägen gick väldigt lätt utan gnäll.

No water

Mina älskade fina stjärnor är på dagis. De var så glada så.
Nog för att de är lite hostiga, men Vilja har fått Mollipect sen i fredags och Mejas hosta ska försvinna i och med att hon använder astmamedicinen men har fortfarande över 1 vecka kvar att behandlas denna vända så. Pratade med den enda ordinarie personalen på avdelningen och hon såg det typ som självklart att Meja ska få hjälp av ta medicin om det behövs under dagen. Inga konstigheter. Hon verkade dessutom bekant med hennes medicin och frågade endast hur många "puffar" hon skulle ha åt gången. Perfekt!
Såg dessutom att det inte alls var många barn på avdelningen. Det känns riktigt bra!

Här hemma tar vi det lugnt. De stänger av vattnet här mellan 10.00 och 13.00 =/ Det enda positiva i det är att jag idag slipper både disk och tvätt. Det tackar jag för!
Så jag har laddat upp med kaffe i en termos och så har jag lagt in extra vatten i kylen ifall det skulle behövas.

 
Ninja sitter här bredvid mig vid datorn. Hon har hittat mormors skrivbordslåda. Det gillade hon väldigt mycket. Kanske blir pappersarbetare när hon blir stor?! Precis som mormor sin =) Blev en välda oreda däri, men det gör nog inte så mycket =) (hoppas jag)

Syster Anni kommer hit på lunchen 11.30 så då får vi lite sällskap också. Sen ska jag bara längta tills jag får hämta hem mina underbara stjänor.

Vad gör ni då?