En känslig stund om Vilja..

Nu märker man hur stor tjej Vilja har blivit. Hon växer för var dag som går.
Har fått mycket beröm av dagis, att hon tar för sig och är en stor tjej även på dagis. Det är ju kul att höra att det går bra också. Nu var det ju dock ett tag sen vi fick några "klagomål" på Vilja från dagis..

Ikväll ser vi en stor förändring hos Vilja. Hon leker mer och mer roll-lekar. Om det nu är så man kallar det.
Hon har ikväll döpt sin docka, hon fick av mormor i 1års present. Den heter numera Emma. Ett mycket lätt namn för Vilja att säga =)
Dessutom blev jag och maken väldigt gamla nu ikväll. För helt plötsligt blev han och jag mormor och morfar. Åt just lilla Emma. Herregud.. Jag blev ju 30 år äldre bara på ett par minuter =)
Vilja kommer med sin bäbis Emma och ska lämna henne hos mormor. Sen hämtar hon Emma, för då ska Emma till dagis..
Hon matar Emma med sitt bröst. Hon ammar. Det har hon fått av att se syster Linn amma lille Elias. Jag tänker inte säga att det är fel. För hon ska utvecklas..

Hon "ringer" till folk med sin mobil (en gamla trasig sådan) För verkliga konversationer med personen som finns i andra änden (även fast det inte finns någon där). Man märker att hon tar in allting som händer runt om henne. Frågar och svarar på frågor som hon själv ställer och så vidare..

Man ser väldigt mycket i Vilja nu ikväll. En stor och självsäker liten flicka. Hon vet vad hon vill, och hon kommer garanterat att gå dit hon vill också. Så stark personlighet. Även fast hon bara är 2½ år.

På något vis blir jag glad och verkligen vill att Vilja ska växa upp och bli den flicka som hon är skapad för att bli. Samtidigt så blir jag ledsen när jag ser att hon faktiskt blir större och snart står hon där.. Då hon inte behöver oss längre..
Skrämmande..
Fast jag är ju lycklig i vad som!

Är lite känsligt. Hon blir större för var dag som går. Hennes språk utvecklas mer och mer för varje ord hon säger. Jag kan bara stå här bredvid henne och stötta henne i det hon väljer att göra här i livet. Jag ska göra allt i min makt för att vägleda henne dit hon vill..

Det är så jäkla känsligt att vara mamma. Men så otroligt underbart!

Godmorgon måndag!!

Fy tusan vad jag har sovit dåligt i natt. Känns inte bra faktiskt. Låg och lyssnade på när hjärtat mitt snarkade så högt så.. Det är ju förändringar som sker nu, så det är väl en hel del tankar som rusar runt i huvudet. Jag sitter i köket och dricker en kopp te.. Glömde köpa bröd igår, så jag får äta frukost lite senare.. Ska vara på dagis om en timme också. Känns faktiskt lagom dumt att lämna dem där utan frukost i magen. Vi äter alltid klockan halv åtta.. Vardag som helg. Tror inte tjejerna bryr sig så mycket, men för mig känns det konstigt. De sitter just nu och tittar på Playhouse Disney och är så nöjda. Jag har en del ärenden att utföra idag också, trots att skolan börjar. Ska åka in och möta Anni i stan vid typ halv elva. Måste till CSN för att allt ska bli rätt från början.. Så osäker, och jag vill inte veta av senare att allt blivit fel så jag får betala tillbaka sådär konstigt som de stått om i tidningen några gånger.. Men nu ska vi nog ta och borsta våra tänder och klä på oss kläder.. Sen kan de få titta tv igen. Ha en härlig måndag!!

Vackra söndag...

Idag har vi ju haft oss en riktigt vacker söndag.
Solen strålade sitt allra bästa för att vara i slutet av januari.

Vi passade på att suga i oss solens strålar genom att åka ut till svärföräldrarna. Tjejerna var mycket nöjda över att få springa runt på gräsmattan (som dock var täckt av snö.) De gungade i varsin gunga och var på sitt bästa humör. Lite pulkaåkning blev det också i trädgården. En perfekt liten pulkabacke som passar tjejerna =)
Vi passade även på att grilla korv till lunch. Det gjorde ju verkligen denna tag till den mysigaste på läääänge. Att stå där i strålande sol och se grillen elda som tusan.. Då spratt det till i kroppen och en massa vårkänslor hade race inom mig.. Åh, vad jag längtar till våren nu..
Ska helt klart fortsätta ta vara på dessa fina helgdagar, och kanske grilla ute i skogen eller så.. Så underbart mysigt. Jag och min familj gjorde det ofta när jag var runt 13-15 år.. Så mysigt så.. Och det spelade ingen roll vilken årstid det var.. Ska föra detta vidare helt klart..



Det blev ett par timmar ute i det underbara vädret idag. Tjejerna sov en ganska bra stund i bilen när vi lämnat svärföräldrarna.. Så vi åkte runt på små vägar igen.. Denna gång med större drömmar och fantasier =) Hihi!! Riktigt pirrar i kroppen!!

Här hemma har vi dock inte gjort ett skit faktiskt. Tittat på Playhouse Disney med tjejerna och bara varit. Inge stress eller bök någonstans.
Nu ligger tjejerna och sover.. Eller Vilja ligger och sjunger i sin säng, men hon somnar nog snart..

Imorn är det dagis klockan 07.45 som gäller. Har tagit fram kläder som tjejerna ska ha imorn. Ligger redo på köksbordet. Så slipper vi stressa imorn. För imorn får de ju frukost på dagis. Blir en del förändringar för tjejerna, men det blir bra sådär..

Jag har precis smörjt in min muskel med Ipren Gel. Hjärtat köpte hem en tub till mig igår. Smörjde innan jag lade mig i sängen vid halv elva.. Vid tio imorse så släppte det och muskeln började göra ont igen.. Så jag hoppas att det ger sig snart, för nu ska jag ta och vika lite tvätt från gårdagen!

God kväll på er!!