Orden sprutar ut Meja nu..

På bara några dagar har Mejas mun börja säga mer och mer ord.
Jag blir lika förvånad varje dag som går och hon bara pratar på.

Jag anser själv att Meja är lite sen med talet, men däremot var ju hon ruskigt tidig på att gå istället. Och många säger ju att antingen går man eller så pratar man först. Meja gick först.
Vilja pratade tidigt hon istället och började gå dagarna innan hon fyllde 1 år.

Men i dagarna har Meja verkligen utvecklat sitt egna språk.
Hon började för några dagar sen att säga 2 ords-meningar och därefter har det bara sprutat ur ord från henne.
Igår kom hennes första 3 ords-mening också. Min mamma pappa sa hon rätt efter varandra. Så underbart så!
Namn börjar falla mer på plats för henne nu.
Vovven Nils är en favorit att säga och letar och ropar gärna efter honom så fort hon får chansen. Imorse sa hon även Nisse för första gången (hennnes farbror Kristian kallas för Nisse av de flesta).

Mummi och Ukki var förbi en snabbis och när de var på väg ner för backen till sin bil så kläcker hon ur sig Heipa (vilket betyder Hej då på finska) Så vi får lägga till hennes första finska ord i listan också.

Snacka om att mitt mama-hjärta är fyllt av stolthelt för Meja nu. Hon njuter nog själv över att kunna säga en massa ord och göra sig mer förstådd.

Lilla tjejen har blivit stor!


2009-11-03 ♥


2011-04-27 ♥

Godmorgon lördag!!

Jag sitter ute i lekparken och njuter av en kopp kaffe. Det är lite kyligt ute nu på morgonen, men jag hoppas det blir lite varmare framåt eftermiddagen. Tvätten hänger ute.. Maken min är iväg och hjälper sin lillebror och flyttar så jag vet inte när han kommer hem. Jag och svärmor tar med oss tjejerna och åker till ÖoB lite senare. Sen får vi se dag dagen ger oss! Ha en bra valborg kära läsare! Jag återkommer!