Vill ha längre helg

Känns så dumt att helgen är över. Den har varit fullspäckad så vi knappt har njutit av familjen på det lilla sätt vi brukar göra. Full fart hela tiden och när tiden sen är slut så känner man sorg.
Rickard var ledig i fredags för att vi skulle kunna förbereda inför dopet. Och hela dagen gick ju till det. Tokigt som det gjorde. Han ju inte ens äta mat i fredags.
I lördags var det ju full rulle hela dagen. Och kvällen var lite fartig den. Men på ett trevligt sätt =)
Idag fick mitt torkskåp veta att det levde i alla fall. Usch va tvätt vi hade, så det var lika bra att få bort så mycket som möjligt.
Åkte en snabbis in till stan och köpte våran doppresent till Meja. Vi valde att vänta till efter alla presenter från gästerna så kunde vi ju köpa det som inte blev köpt, eller hur man nu ska säga det. I alla fall så köpte vi nytt toptyg till Mejas bugga. Canvastyg i rosa färg. Så fint så. Har bytt och vagnen ser ju nästan ny ut. Bara framdäcken som skulle behövas bytas, men det tar vi till våren.
Kom hem och fick besök av min kära bror och hans barn. Dennis var inte med, men både Anton, Max och Isac var med. De kom ju inte till dopet igår så vi tog en mysig fika här hemma idag istället. När de gick hem så följde Vilja med ner till dem och lekte med Max. Hon älskar Max =) Så jag och Rickard tog Meja i vagnen och gick ner till Hemköp och handlade dagens middag. Våran vän Putte skulle komma på middag. det var på tiden tyckte vi.
Så lagom när han gick hem så sov barnen. Nu är det dags att göra kväller här hemma.
Lite mer tvätt ska vikas, mat till natten för barnen ska fixas och så ska man ta hand om sig själv också.

Vi har ju inte njutit av varandra som familj denna helg. Den har ju inneburit massa gäster och sådär.
Så jag vill ha lite lägre helg så vi kan mysa. Bara vi liksom.
Men vi får väl kanske ta det nästa helg då? Ja, vi får se helt enkelt.

Stig kom även förbi med ett kuvert till Meja. Han var dålig igår så han kunde inte heller delta under dopet. Men han kom inte in utan han stod kvar i dörren och pratade med Rickard, jag fixade med Vilja så jag han inte prata med honom. Får ta det en annan dag. Men 200 kronor till blevd et i Mejas penga-burk.
Plus att hon fick 100 kronor av Patte och Jessica också. Totalt en inkomst på 3700 kronor denna helg. Duktig tjej =) Blir ju då en bilstol plus en massa annat skojigt!

Nu kallas mina sysslor på mig så jag kan gå och sova sen.

God natt!

Underbar dag!

Trots en massa stress och nervositet så var dagen helt underbar.
Gör gärna om den =) Haha!

Vi fick Sebban till att bära in korsen. Tack tack! Malin bar Meja så fint så. Trots olyckan som hände precis innan =)
Meja var väldigt duktig under själva gudstjänsten. det som var min värsta tanke för idag. En mycket missnöjd Meja, men det gick så bra så.
Möjligt att hon blev lite rastlös i Malins famn, men vem hade inte blivit det liksom. Men nappen funkade, kors i taket. Malin är duktig hon!
Vilja lekte rövare under tiden. Gick till sin farmor och farfar och så hittade hon kusin Lucas och sådär. Men dte gick så bra så.
Fotograferingen efter gick också jätte bra. Min mormor kom fram och fick hålla Meja i famnen medan gästerna tog kort. Sen kom Svärföräldrarna fram så svärfar tog Meja och massa kort togs. Mummu tog Meja och vi fotograferades. Rickards farmor och Leo tog iv också kort med.
Har en del fina blider, ska be andra gäster att skicka över lite bilder till oss.

Fikat gick jätte bra. Meja somnade i vagnen strax innan det var dags att börja fika. Totalt blev vi 58 gäster. 14 stycken hade förhinder. Så som dödsfall inom släkten och sjukdom. Men en fika med dem kan man ta när de har tid och så. Vi kan ju faktiskt åka hem till dem och fika också.
Trevligt att få prata med gästerna också. Även omd et blev lite kort med varje person. Anna och Fredrik som kom upp från Trollhättan pratade vi med lite grann.
Han inte prata så mycket med Linda som jag ville, men jag han pussa på min lilla låne-bäbis Elina lite grann i alla fall. Melwin ville inte ge mig en kram. Är grymt ledsen. Nej då.

Måste ge ett enormt tack till min syster Linn och mamma som stod för nästan hela servicen under fikat. Margaretha, som bara var gäst men kyrk-vän, hjälpte också till massor. Måste skriva ett extra tack till henne itack-kortet sen.
Svärföräldrarna var snälla och tittade till tjejerna efter fikat så vi kunde städa av lite. Det underlättade ju en hel del det också.

Väl hemma så kändes det som jag dog. Kroppen var helt slut. Satt och gav Meja mat och kände att jag hade konstig hjärtklappning, var lite läskigt, men det gick över efter jag setat i soffan ett tag. Men jag blev allt lite orolig där ett tag. Men men...
Vi öppnade alla paket i lugnan ro här hemma i köket. Dock hade några kort blivit tappade från sina presenter så vi fick ringa till både Sebban och Kristian för att försäkra oss om att vi hade hittat rätt present till rätt kort. Och rätt var det också. Men vi ville bara dubbelkolla lite.
Massa bidrag fick vi i alla fall. 3400 kronor total lades till Mejas kassa. Det blir en Britax Hi-Way för en del av slanten i alla fall. Sen får vi se. När vi flyttar kanske vi hittar något som hon behöver till sitt rum. Vi får se. Eller så sätter vi in pengarna på hennes konto.
Alla presenter vi fick var jätte fina och välbehövliga också. Ska bli kul att få inreda Viljas hyllor med alla gåvor när vi har flyttat sen.n Så fint så.

Vilja fick nog väldigt mycket intryck idag i alla fall. Hon var väl hemma i kanske 1½ timme sen fick hon för sig att hon skulle sova. Inte för att varken jag eller Rickard trodde på henne, men Rickard gick in i hennes rum och satte igång cd-spelaren och drog ner rullgardinen. Och hon somnade. Så mellan fem och sex sov hon. Jag valde att väcka henne. Så hon kom inte i säng fören vid nio. Men ibland får man vara vaken länge.

Vi var slöa och hämtade hem en varsin kebab-tallrik faktiskt. Ingen utav oss orkade laga mat. Så det blev soffan för våran del.
Så kom Putte över. Länge sen han var här nu. Han är lite saknad sådär. Annars så brukar ju han vara våran matgäst antingen fredag eller lördag.. Nån dag varje helg-kväll brukar han vara här. Men nu var det länge sen.
Så kom även Anna och Fredrik förbi på ett ärende också =) Det var jätte skönt och trevligt att sitta med Anna i vardagsrummet och prata lite om allt möjligt. Herrarna satt i köket. Det gjorde oss ingenting. Ärendet blev genomfört i alla fall. Så det var lite skönt för oss också. Hoppas det blir bra sen Anna!
Putte är fortfarande kvar. Så trevligt så. Jag är jätte trött, men har varit duktig och tvättan en maskin med tjejernas tvätt, plus hängt den. Har egentligen en hel del att vika också, men det får jag nog skjuta upp imorn.

Blev föresten massor med fika kvar. Vet inte vad vi ska göra av det. Då lämnade vi ändå en halv tårta till syster Linn med familj och en till halva till kyrkans arbetskrets. Hoppas att de uppskattar det. Men det gör de alldeles säkert =)
Min bror och hans familj skulle komma upp imorn på en fika. Lille Isac hade en jobbig natt så de valde att vara hemma. Och jag förstår dem helt klart. No problems där liksom.

Men nu ska jag nog ta och knyta mig. Är som vanligt när Putte är här. Jag däckar väldigt tidigt då =)

Tack alla gäster som var med och förgyllde Mejas dopdag. Vi tackar även för alla presenter som vi fick. Väldigt fina! Hoppas att ni hade det trevligt och att fikat var gott!
Och alla läsare: bilder kommer upp när jag orkar lägga in bilderna i datorn och lägga upp här. Är lite seg just nu så. Kanske tar det imorn!

God natt!

Lugnet före stormen

Jag sitter just nu i köket och dricker en kopp te. Lugnet före stormen känner jag =)
Jag, Rickard och Vilja är duschade. Vill helst inte duscha Meja såhär mitt på dagen. Det får hon göra ikväll kanske. Ska tvätta av henne med några våtservetter sen.
Vilja springer runt i bara blöja. Det tycker hon är så skönt så.

Anni är snart på väg hit. Min egna stylist =) Jag behöver henne. Haha!
Med sig har hon sin I'Curl, som jag totalt älskar. Måste dock platta håret först för det är frotfarande blött. Tacka vet jag min plattång som även går att köra på blött hår. Tack lillesyster =)
Lite smink ska på och så kläderna förstårs. Kommer nog bli jätte bra.

Tjejerna får vara som de är tills det är dags att åka. Vilja ska ju få lunch innan så då vill jag inte att hon dräller på klänningen. Meja har ju förmåga att kräkas i tid och otid så hon får sitta i den bodyn hon har på sig.
Och Rickard klarar sig ju bäst själv. För hans del fick det bli en rosa pikétröja. Fanns ju ingen skjorta. Och så jeans och kavaj. Min snygging =)

Börjar bli lite smått nervös också tror jag. Är väl mycket det här med att Meja är ett ganska missnöjt barn ibland. Och när hon blir ledsen, då jätteledsen, så är hon otröstlig hos nån annan. I stort sett bara jag som funkar. Så jag är väl lite rädd att det kommer sluta med att det är jag som står och håller i Meja. Tokigt att hon inte tar nappen sådär, men jag hoppas att det ska gå bra.
Kommer känna mig jätte konstig när jag står där framme med Rickard, Meja, Sebban och Malin (möjligtvis Vilja också) och så sitter alla och tittar på oss. Lite jobbigt sådär. Undra hur jag ska känna inför bröllopet då? Haha!
Men det ska nog gå bra hoppas jag på.
Och sen är det ju dags för fikat. Och jag tycker det är jätte jobbigt att öppna presenter och så framför en massa folk. Tänkte först ta efter Rickards kusin, då de valde att öppna presenterna hemma i lugnan ro, men samtidig tså känns det som om vi mest får pengar, eftersom det är det vi har önskat mest i alla fall, så då kan vi nog lika bra öppa på plats =)

Nu är Anni på ingång då jag fått meddelande att sätta igång lite kaffe =)
Återkommer säkert efter dopet sen =)

Ha en bra dag kära läsare! fast jag tror många av er kommer dela våran dag idag! =)